MfN: Opleiding tot Familiemediator

Direct persoonlijk contact T:073-61 00 544

MfN: Opleiding tot Familiemediator

Specialisatie Familiemediation

Voor:
Mediators
Door:
drs. George Smits, mr. Gert-Jan Hoitink en drs. Jacqueline van der Vorm FFP RFEA
Locatie:
Antropia te Driebergen-Zeist
Tijd:
Op aanvraag

Inleiding

Van Familiemediator wordt veel vaardigheid gevraagd op diverse gebieden. Om voldoende inzicht te geven en te oefenen met deze vaardigheden brengen Reset Partner en De School voor Mediation de 8 daagse Opleiding tot Familiemediator. De opleiding is geaccrediteerd door het MfN. Ervarend leren is het credo van deze opleiding. Dit betekent dat theorie wordt afgewisseld door praktische actie: meteen zelf oefenen en zelf doen. De 3 docenten van deze opleiding zijn allen zeer ervaren in hun vakgebied en leren u graag de kneepjes van dit vak!

Achtdaagse opleiding tot Familiemediator

Startdatum: 9 maart 2015, 8 dagen.

Familiemediation is een uitdagend en breed werkveld, waarbij het aan de mediator is om scheidende partners over emotionele,juridische en financiële drempels heen te helpen en zorg te dragen voor een stabiel fundament voor een nieuwe start als alleenstaande of alleenstaande ouder. Van de familiemediatorwordt dus veel vaardigheid gevraagd en specifieke kennis enkunde van zowel emotionele, juridische en financiële aspecten.

In de opleiding komen onder meer aan de orde: de psychologische mechanismen bij een scheiding, de echtscheidingsmelding, de impact op kinderen, het opstellen van een ouderschapsplan, de vermogensrechtelijke afwikkeling van een scheiding, het berekenen van partner- en kinderalimentatie en het maken van een echtscheidingsconvenant.

Na het volgen van deze opleiding bent u in staat een scheiding op goede en verantwoorde wijze te begeleiden en afspraken helderte verwoorden in een ouderschapsplan en echtscheidingsconvenant.

Docenten: drs. George Smits, mr. Gert-Jan Hoitink en drs. Jacqueline van der Vorm FFP RFEA
LocatieAntropia te Driebergen-Zeist. 
Meer informatieSpecialisatie Familiemediation.
AanmeldenAanmelden voor deze opleiding.