Verzuim

Direct persoonlijk contact T:073-61 00 544

Verzuim

Uitval van medewerkers heeft grote impact op uw organisatie. Zowel individuele als groepsdoelstellingen worden hierdoor niet (op tijd) behaald. Als leidinggevende heeft u grote invloed op de prestatie van uw medewerkers en ook op de duur en frequentie van het verzuim. Ons motto luidt dan ook: Het managen van ziekteverzuim, verzuim het niet te managen!

Reset Partner helpt u graag bij zeer diverse vraagstukken op het gebied van organisatieontwikkeling. Het effectief managen van verzuim hoort daar vanzelfsprekend bij. Door onze gerichte aanpak, passend bij uw specifieke situatie, voorkomen wij (langdurig) verzuim en zorgen ervoor dat u uw doelen effectief bereikt.

Voor het effectief managen van verzuim hebben wij een zeer gerichte training ontwikkeld die de leidinggevenden het gereedschap geeft om het beheer van het hun toevertrouwde ‘human capital’ vorm te geven.

Opzet
Het unieke karakter van onze  training komt voort uit de samenwerking met een bedrijfsarts, die het inhoudelijke kenniskader in de training verzorgt en die de cursist meeneemt achter de schermen van behandeling en controle van zieke werknemers. Wij zorgen voor dat deel van de training, waarin gespreksvaardigheden, managementvaardigheden en de dynamiek tussen medewerkers en leidinggevenden centraal staan.

In de training besteden wij aandacht aan het voorkomen en het managen van individueel verzuim en verzuim op groeps- en afdelingsniveau.

Na afloop van deze training kunt u:

  • het verzuim van uw medewerkers beter plaatsen en hanteren
  • het verzuim daadwerkelijk managen
  • het geleerde uit de training toepassen op andere gebieden, bijvoorbeeld het managen van een team en het voeren van functioneringsgesprekken

Organisatie
Wij verzorgen de driedaagse training samen met een Arbo-arts. Wij behandelen theorie, stellen een verzuimplan op en oefenen diverse gesprekken. Als huiswerk maakt u concrete opdrachten, die u kunt terugkoppelen op de volgende trainingsdag.

Contact
Bent u nieuwsgierig geworden? Bel voor meer informatie met Reset Partner: 073 - 61 00 544 en vraag naar Miranda Vanbrabant.

Populaire trainingen / workshops