073 - 61 00 544

Omgaan met Emoties

Puberen is topsport. Voor jezelf en voor de omgeving. Emoties gaan een grotere rol spelen en kunnen de communicatie met anderen in de weg staan. Verdriet, boosheid, angst, blijdschap en jaloezie: de pubertijd kan een emotionele rollercoaster zijn. Met dit praktische boek vol uitleg, tips en opdrachten, helpen we jou bij het ‘managen’ van emoties. Van jezelf en van anderen.

‘Omgaan met emoties’ helpt je om erachter te komen wat je voelt en waar dat gevoel vandaan komt. Zo leer je jezelf én anderen begrijpen. Via leuke opdrachten ontdek je in dit boek ook wie je precies bent en wat je wilt bereiken. Thuis en in de klas bijvoorbeeld. Daarnaast leer je hoe je iets het best duidelijk kan maken, zodat de emoties van jezelf en anderen geen belemmering meer vormen, maar juist met je mééwerken.

‘Omgaan met emoties’ is in het bijzonder geschreven voor jongeren vanaf 11 jaar tot en met het eind van de pubertijd. Ook vormt dit boek een bron van hulp en inspiratie voor leerkrachten in het voortgezet onderwijs.

Auteurs: George Smits, Monique Neven-Stillebroer en Bas van Raak

Prijs: € 15,- (inclusief 9% BTW en exclusief verzendkosten)

 

Emotiemanagement

Angst, boosheid, verdriet of blijdschap, bij alles wat de mens denkt en doet zijn emoties betrokken. Emoties hebben een duidelijke en zelfs onmisbare functie binnen ons bestaan. Ze waarschuwen ons voor gevaar en verbinden ons met elkaar als vrienden, collega’s of geliefden. Toch kunnen emoties ook voor verwarring en conflicten zorgen.

Dit boekje maakt u wegwijs in de wereld van emoties en het managen daarvan. Wat zijn emoties nu precies en wat is de invloed van emoties op situaties, communicatie, samenwerken en conflicten? Waarom kloppen emoties vaak niet met de feiten en hoe kunt u effectiever omgaan met uw eigen emoties en die van anderen?
Met de theorieën die u in dit boekje uitgelegd krijgt, kunt u praktisch aan de slag met emotiemanagement.

George Smits is directeur van Reset Partner en daarmee actief als coach, trainer, mediator en psycholoog. Hij doceert op de universiteit van Tilburg en op diverse andere instituten, heeft jarenlange ervaring met complexe mediation en coaching trajecten en begeleidt organisaties in turbulente stadia van verandering.

Prijs: € 15,- (inclusief 9% BTW en exclusief verzendkosten)

 

Bestelformulier

    Boek
    EmotiemanagementOmgaan met emoties